Lizzy Heim

Lizzy Heim, uitvaartbegeleider van Salam TerakhirLizzy is geboren en getogen in Ammerstol (Gemeente Bergambacht), een klein dorpje in de Krimpenerwaard. Als jongste dochter van de enige Indische familie in dat kleine dorpje, merkte ze toen al dat ze “anders”was. Ze is zich gaan verdiepen in haar achtergrond en cultuur door veel te lezen en contact te zoeken met diverse Indische organisaties. Dit heeft ertoe geleid dat ze voor de Indonesische Ambassade heeft gewerkt, een aantal jaar werkzaamheden heeft verricht voor de Pasar Malam Besar in Den Haag en meerdere keren naar Indonesië is geweest om o.a. de geboorteplaatsen van haar ouders (Cirebon en Pekalongan op Java) te bezoeken.

Op 16 jarige leeftijd ben ik verhuisd naar Dordrecht. Ik las altijd de overlijdensberichten in de lokale kranten, omdat mij dat op een bepaalde manier boeide. Toen was het taboe om over de uitvaart te praten, maar des te meer ging dat onderwerp mij interesseren. Omdat ik nog zo jong was, heb ik daar geen gevolg aan gegeven, maar het heeft me nooit los gelaten. Na 20 jaar bij diverse internationale bedrijven te hebben gewerkt als o.a. technisch inkoper, komt het moment van bezinning; krijg ik nog voldoening van datgene wat ik doe? Het antwoord was nee en de interesse voor de uitvaartbranche stak de kop op. Ik heb mijn baan neergelegd om mij volledig op de uitvaartbranche te richten en heb daar geen moment spijt van.

Samen met nabestaanden een waardig afscheid regelen in de sfeer die bij de overledene past, geeft mij wel heel veel voldoening.