Gastenboek

Zelf iets in het gastenboek schrijven, dat kan hier

Salam Terakhir heeft al veel warme en persoonlijke uitvaarten mogen verzorgen. Hieronder vindt u uitspraken van families die wij hebben geholpen.


Uitvaartverzorger Rob van der Sar heeft ons in deze zware en hectische tijd zeer goed geholpen. Rob heeft een prettige en persoonlijke werkwijze. Er kwam in zo’n korte tijd zo veel op ons af. Rob heeft ons met al het geregel echt goed ondersteund en geadviseerd. Hij was verder goed bereikbaar voor onze vele vragen.
Salam Terakhir is gespecialiseerd in Indische uitvaarten, maar ik ben van mening dat ze zijn gespecialiseerd in het verzorgen van persoonlijke uitvaarten. Onze uitvaart was een combinatie van Nederlandse en Iraanse invloeden. De uitvaart was prachtig. De begrafenis is precies verlopen zoals wij in gedachte hadden. Daar zijn wij Rob zeer dankbaar voor.


De uitvaart van onze moeder heeft Rob heel fijn begeleidt. Vanaf het begin heel erg betrokken. Van bezoek naar het ziekenhuis tot een
bezoekje naar mama’s huis waar hij kon zien en voelen hoe ze geleefd had. Fijne gesprekken en regelmatig contact maakte dat we vertrouwd met Rob waren. Onze familie is een mengelmoes van culturen en dat is de reden dat we Rob ook gevraagd hebben. We kijken terug naar een bijzondere uitvaart, en hebben ook gehoord van familie en vrienden dat ze het erg mooi en bijzonder vonden.

Voordat we naar Schagen reden was onze wens om nog door de straat van het ouderlijk huis te gaan. Natuurlijk kan dat zei Rob nadat ik deze vraag stelde. Met de stoet auto’s liep Rob voorop. Voor het huis bleef Rob staan, op deze manier afscheid nemen van het huis was voor ons belangrijk en ik weet zeker dat mama mee keek en trots was. Zo mooi!
Dank je Rob voor deze mooie, bijzondere, respectvolle uitvaart, dit is iets waar wij met een fijn gevoel op terug kijken.

Yvonne Zimmerman


Langs deze weg willen wij je hartelijk bedanken, voor de prachtige uitvaart, die je verzorgd hebt voor onze lieve oma Jeanne Toorop-Lugten. Je hebt dit op een hele bijzondere en integere manier gedaan, waardoor de uitvaart niet alleen een verdrietig, maar tegelijkertijd ook heel mooi afscheid is geworden. Mijn oma was in al haar doen en laten een Indische vrouw, dus moest het een Indische uitvaart worden. Bij de voorbespreking was er meteen een goede klik,
begreep je onze wensen en heb je ons uitgebreid over de diverse mogelijkheden verteld. Toen oma ‘s nachts overleed, was je snel ter plaatse en ben je direct begonnen met het regelen van de verzorging van mijn oma en haar opbaring. De kist met de batikkleden en de palmbomen, het zag er echt prachtig uit.
De ceremonie met de Indische rituelen en oma’s liedjes (Nona Manis, Mama E en Manise), wat heb je dat allemaal perfect voor oma geregeld. Na afloop stond er spekkoek, loempia, lemper en kwee lapis voor ons klaar, zo deed oma dat vroeger ook voor ons, toen ze dat nog kon. Al die tijd was jij de rust zelve, mochten wij allemaal op je leunen en had je voor iedereen alle aandacht.
Rob, je bent een bijzondere man en door jouw speciale aanpak, heb je de uitvaart van onze oma, een onvergetelijke ervaring gemaakt. We hopen dat je nog heel lang als uitvaartbegeleider zult
doorgaan, wij kunnen jou in ieder geval van harte aanbevelen.

Nogmaals bedankt en veel liefs van de familie Van Blijenburgh-Toorop.


Diepe woorden uit ons hart. Wat kan iemand voor je betekenen als je je vader naar zijn laatste rustplaats kan brengen. Bel Rob midden in de nacht op!! Moest meer dan een uur rijden, hij stond er voor ons!
Tot aan het overlijden van onze papa, tot aan de dag dat we papa weg brachten!!
Persoonlijk, warm hart dragend meedenkend! Ik en mijn familie hebben hem als bijzonder ervaren!
Mooie woorden en super mooie dienst. Ieder die er bij was vertelde er ook bij (zo mooi)  Dank je wel, lieve Rob!

Liefs Corina en Mario en de rest van de familie!!


Het is ondertussen bijna 1 jaar geleden dat Rob de uitvaartdienst
regelde voor mijn vader. We kijken er nog steeds met een heel goed
gevoel op terug. Rob heeft hart voor zijn werk en doet er alles aan om
het afscheid zo mooi mogelijk te maken. Alles is perfect verlopen en
wij zijn hem daar echt dankbaar voor. Zeer zeker aan te raden aan een
ieder die een mooi afscheid wenst voor zijn geliefde.

Familie van Westen


“Het verlies van mijn vader was schokkend in januari 2013. Nog niet
wetende dat Rob van der Sar onze hele familie zo goed heeft kunnen
begeleiden bij deze gebeurtenis. Volgens afspraak heeft hij op een
heel persoonlijke en vooral ‘indische‘ wijze alles geregeld. We kunnen
terugkijken op een mooi en waardig afscheid.
Zelfs na precies 1 jaar kwam Rob bij mijn moeder van 84 langs met een bloemetje en voor een gesprek. Dit medeleven is hartverwarmend en kenmerkend voor de
manier waarop Salam Terakhir werkt. Zeer aan te bevelen.”

Mart Noordam


“Vorige week jullie topservice mogen ervaren tijdens de uitvaart van
mijn stiefmoeder Trees Provoost. Vanaf het moment van overlijden, het
weghalen, de dagen daarna en de uitvaart… waardig, respectvol en
alles wat nu even niet in mij op komt. Zelfs na de crematie maakt Rob
nog tijd voor ons en dat waarderen wij enorm. Dank voor jullie fijne
warme service.”

Vriendelijke groeten van Sandra van Luijk-Provoost
(dochter van Ron Provoost)


… Al gauw zagen wij jou niet meer als onbekend uitvaartondernemer, maar als één van ons!

… het is een troost dat jij met jouw ervaring en eerlijkheid met ideeen kan komen, waar wij anderen niet aan denken.

… We hebben vele mooie hartverwarmende reacties gehad.

… Met zoveel mensen en sprekers hadden we een goede regisseur nodig en daar heb je een goede bijdrage aan geleverd. 

… Je geeft met je warmte en aandacht voor de mensen veel steun.

… De kist, de aankleding in de crematorium, het gedicht … alles klopte.

… De mensen die aanwezig waren, en geen Indische achtergrond hebben, vertelden mij dat zij dit niet eerder hebben meegemaakt en ook zo’n uitvaart willen hebben als zij mochten “gaan”.

… de onopvallende manier waarop je de dag hebt laten verlopen …
… We hebben nergens naar hoeven omkijken.
… Het is prettig te weten dat je in een hectische tijd wordt bijgestaan door iemand die veel rust uitstraalt en weet hoe te handelen.
… niet alleen de uitvaart was uitstekend en heel bijzonder, maar met name ook hoe je de kinderen begeleidde en de gehele begeleiding naar de uitvaart en de ondersteuning bij het regelen van zaken hebben wij als zeer prettig ervaren.
… Jij hebt op onnavolgbare wijze het Indonesische en het Westerse gecombineerd in een hele persoonlijke en onvergetelijke afscheidsdienst.
… Vooral de Indische wijze waarop je ons direct na haar overlijden hebt opgevangen, past volledig in onze ‘adat’.
… Jouw persoonlijke aandacht voelde erg goed en vertrouwd tijdens de zware tijd die wij doormaken.
… het voelde alsof een kennis van de familie ons hielp terwijl we elkaar niet eens kenden.
… Lang voor haar overlijden hadden we al contact met jou om ons hierop voor te bereiden.
… Ik heb het niet vaak meegemaakt dat iemand zo betrokken was bij een uitvaart als jij. Je was totaal toegewijd en dat viel in deze moeilijke tijd als een warme deken om ons heen.