één van ons

Al gauw zagen wij jou niet meer als onbekend uitvaartondernemer, maar als één van ons!

Beste en lieve Rob!

Namens mijn broers en zusters en haar (achter)kleinkinderen, maar ook namens haar eigen broers en zus wil ik je héél, héél hartelijk danken voor de wijze waarop jij zowel in de voorbereiding als op de dag van de crematie van mijn 93 jarige moeder het voor ons mogelijk hebt gemaakt om aan het afscheid goede herinneringen te hebben.

Jij weet als geen ander om te gaan met respect en de intieme gevoelens van de (achter)(klein)kinderen en verdere familie / vrienden, ieder geef jij de aandacht en de gelegenheid om op zijn of haar eigen manier afscheid te kunnen nemen.

Al gauw zagen wij jou niet meer als onbekend uitvaartondernemer, maar als één van ons! Wij zijn je diep dankbaar voor al hetgeen je voor ons gedaan hebt en voor de adviezen voor en het regisseren van zowel de condoleance en de crematie plechtigheid. Wat wist jij een lieve en authentieke ind(ones)ische sfeer rond onze moeder te creëren met de gevlochten bamboe mand, de bamboe schragen, de klankschaal en het kaarsen ritueel.

Alle belangstellenden waren diep onder indruk en lovend over de open en hartelijke manier waarmee jij hen betrok in het afscheid nemen. Ook in je woorden van welkom was duidelijk jouw respectvolle toewijding te horen en was het fijn om te zien hoe je bijvoorbeeld ook de (achter) kleinkinderen op bijzondere wijze aandacht gaf bij het afscheid van hun Oma / grootmoeder.

Lieve Rob, wij wensen ook dat nog veel anderen in zo’n droeve situatie een beroep op jouw vakkennis maar nog meer op jouw steun mogen doen. Velen hebben mij al belangstellend vragen hierover gesteld. Nogmaals dank en natuurlijk ook namens Tante Rijn. Weet dat jij op jouw manier weer geluk laat ontstaan in de herinneringen van het afscheid nemen.

Maar volgens mij weet jij dat heel goed, want is dat niet je drive om de “Laatste Groet” (Salam Terakhir)in de harten van de achterblijvende(n) dierbaar te maken?

Wees ook zorgzaam voor jezelf en je naasten! Omdat alles op korte tijd geregeld moet worden, zullen je werkzaamheden zeker wat stress veroorzaken… weet dan dat ik als natuurgids / wandelcoach je graag de rustgevende werking van ‘n natuurwandeling laat ervaren! Bel me maar, desnoods ad hoc.

Lieve groet, namens de gehele familie en vriendenkring,

Rob van Maanen, terima kasih banyak