persoonlijke uitvaart

Ieder mens is uniek. Waarom lijken de meeste uitvaarten dan zoveel op elkaar?

Vaak weten nabestaanden niet dat het mogelijk is om een echt persoonlijke invulling te geven aan het afscheid van hun dierbare. Daarbij komt het vaak voor dat een uitvaartondernemer of uitvaartverzorger niet voldoende ‘bagage’ heeft om samen met de nabestaanden een passende uitvaart vorm te geven. In veel gevallen mag hij of zij vanuit de uitvaartonderneming maar een beperkte tijd mag besteden aan een uitvaart. Dan wordt vaak gekozen voor ‘wat gebruikelijk is’. Dat is niet de manier waarop wij werken. Ieder mens is uniek, en daarom verdient iedereen een unieke uitvaart.

De afscheidsceremonie als weerspiegeling van het leven

De uitvaartbegeleiders van Salam Terakhir (de laatste groet) maken van iedere laatste groet een afscheidsceremonie die het leven weerspiegelt van de overledene. In de korte periode tussen het overlijden van uw dierbare tot aan de uitvaart stemmen wij de invulling van de afscheidsceremonie zorgvuldig met u af. Dat doen wij door de tijd ervoor te nemen en goed naar u te luisteren. Wat kenmerkte uw dierbare? Waar hield hij of zijn van? Wat waren zijn of haar passies? Zo ontstaat een unieke uitvaart, die het leven weerspiegelt van uw dierbare. Omgeven met warmte en respect en in de juiste toon en de juiste sfeer.

Want een passende uitvaart is een waardevolle herinnering die nabestaanden steun biedt in de verwerking van het verlies. Een herinnering waarmee ze weer verder kunnen in hun leven.